De Masterclass



Tijdens de Masterclass behandelen we alle stappen van het distilleren. We gaan uitvoerig in op: 

  • het snoeien van fruit
  • het rijpen van fruit
  • het vergistingsproces
  • het op stand zetten
  • estervorming
  • het distilleren
  • filteren
  • reduceren
  • en natuurlijk de botteling

Naast tips en tricks besteden we ook aandacht aan veel gemaakte fouten. Want voorkomen is beter dan genezen. 

Deze masterclass is uitermate geschikt voor horecapersoneel, slijters, hobby distillateurs en startende ondernemers.

Masterclass programma

Start met ons lokaal aperitief vergezeld van lekkere hapjes uit de streek, gevolgd door:

  • Uitleg over het proces van kop tot staart over het distilleren
  • Zelf Calvados, Gin, eau de vie of jenever af te maken met onze hulp
  • Intussen zetten wij de bbq klaar en kunnen jullie lekker aanschuiven
  • Tijdens de gehele workshop zijn er voldoende drankjes zoals bier, wijn en waters
  • Na het eten gaan we terug naar de distilleerderij om onze distillaat af te maken

Tot slot mag bij de koffie een heerlijke proeverij van onze distillaten natuurlijk niet ontbreken!

 

De masterclass start om 13.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Soms iets later...

De kosten bedragen € 70 per persoon.

Minimum van 8 personen.